Ontwerp Zonder Titel 2023 01 07t151953.805

Klitten in je haar? 6 tips om ze zo snel mogelijk te verwijderen

De regen getrotseerd of een pittige work-out achter de rug? Het resultaat: klitten in je haar. Met deze 6 tips verwijder je ze.

1. Gebruik je handen

Voordat je naar de borstel grijpt, gebruik eerst je vingers om de grootste klitten los te maken. Vraag eventueel je partner (pas op: kans op ruzie is aanwezig), om je te helpen. Verdeel je haar eventueel in secties waardoor je later makkelijker met de borstel te werk kunt gaan.

2. Begin onderaan

Veel mensen beginnen tijdens het borstelen van hun haar, bij de haarwortels. Door onderaan te beginnen, voorkom je dat je haar beschadigd raakt en je te veel pijn krijgt aan je schedel door al dat getrek.

3. Grove kam/borstel

Kies voor een grove borstel of een platte borstel. Deze zijn namelijk vriendelijk voor je haar.

Lees ook: Déze natuurlijke olie zou zorgen voor extreme haargroei

4. Anti-klit spray

Als je vaak last hebt van knopen in je haar? Dan kan het handig zijn om een anti-klit spray in huis te hebben. De spanning tussen het haar wordt zo verminderd en hierdoor zul je sneller de knopen uit je haar kunnen verwijderen. Vooral als je weinig tijd hebt, is dit dus een fijne tip. De spray kan zowel op droog als op nat haar worden gebruikt.

5. Water-spray bij de hand

Gebruik altijd een water-spray om je haar zo snel mogelijk van knopen te ontdoen. Verdeel je haar dus in secties en gebruik je handen en een borstel om de klitten te verwijderen. Spray af en toe wat water in je haar om het proces te versnellen. Zet eventueel een klip op het haar dat je al helemaal hebt uitgeborsteld.

6. Conditioner en olie

Als je vaak last hebt van klitten in je haar, kan het gebruiken van een conditioner handig zijn. Breng de conditioner voornamelijk in de punten en de onderkant van je haar aan. Vermijd hierbij de schedel omdat anders je hoofdhuid snel vettig zal worden. Merk je dat je na het verwijderen last hebt van droog haar? Breng dan eventueel een essentiële olie aan. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie, kokosolie of castorolie. Breng een paar druppels aan op je hoofdhuid en in je haar en laat het vervolgens zo’n twintig minuten goed intrekken en was het vervolgens uit.

Tip van de redactie

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Je hoofdhuid trainen? Zo wordt je haar minder snel vet

Foto: GettyImages
Bron: Skinkraft.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.