kleding

Een kast vol kleding, maar niets om aan te trekken? Híer komt het door

Je hebt een kast vol met kleding, maar toch lijk je niets leuks te kunnen vinden om aan te trekken. Wij vertellen je hoe dit kan komen.

Levensstijl

Als je er vaak netjes uit moet zien voor je werk, zal je vooral blousejes en colbertjes in je kast hebben hangen. Als je jaren later van baan wisselt of opeens veel vanuit huis werkt, dan verandert je levensstijl en heb je dus ook behoefte aan andere kleding. Misschien past de kleding in je kast niet meer bij de levensfase waar je je nu in bevindt. Daarnaast kan het zo zijn dat je lichaam is veranderd en de kleding in je kast dus niet meer goed past. Het is belangrijk dat kleding fijn zit en als dit niet (meer) zo is, kun je jouw huidige kleding misschien beter verkopen en inruilen voor nieuwe, passende kleding. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld veel topjes en shirtjes hebt, maar geen jasjes die je hiermee kunt combineren. Er is dan geen balans in je kleding en het is heel logisch dat je in dit geval geen goede outfit krijgt samengesteld.

Lees ook: De beste en slechtste kledingkeuzes voor jouw lichaamstype

Uniek

Ieder lichaam is uniek en misschien dat bepaalde kleding je wel past, maar dat het jouw figuur niet goed laat uitkomen. Kijk welke kledingstukken je mooi vindt en waar je je ook prettig in voelt. Je hoeft je figuur niet te veranderen, maar kies kleding die jou aantrekkelijk laat voelen. Tot slot kan het ook zo zijn dat je niet weet hoe je bepaalde kledingstukken het beste kunt combineren. Het kan zijn dat bepaalde kleuren of patronen niet bij elkaar passen, maar het kan ook zijn dat de vorm van de kledingstukken niet goed op elkaar aansluit. Het kan helpen om een vriend(in) om advies te vragen of online inspiratie op te doen door naar leuke kledingcombinaties te zoeken.

Lees ook: Waarom je een kopje rijst in je kledingkast wilt zetten

Foto: GettyImages
Bron: Puttingmetogether.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.