kleding kledingkast

De beste en slechtste kledingkeuzes voor jouw lichaamstype

Het valt niet te ontkennen dat, als het op kleding aankomt, één maat niet voor iedereen geschikt is. Het probleem is, dat met alle verschillende vormen en maten die er zijn, het moeilijk kan zijn uit te zoeken welke soort kleding het beste bij je eigen lichaamstype past.

Om je te helpen, hebben we een gids samengesteld over de beste en slechtste kleding voor vijf verschillende lichaamstypen.

Als je een zandloperfiguur hebt…

Je figuur wordt als zandloper beschouwd als je taille beduidend kleiner is dan je heupen en buste. Een zandlopervorm wordt vaak gezien als het ideale lichaamstype, dus je hebt geluk in de zin dat de meeste kledingstijlen je goed zullen staan. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar stijlen die je beter kunt vermijden. Zo zijn empire taille jurken niet het meest flatteus op zandloperfiguren, omdat ze je romp korter en je taille groter kunnen doen lijken. Je moet ook wegblijven van doosachtige of vormloze kleding, want dat doet niets om je rondingen te flatteren. Anderzijds is kleding die in de taille getailleerd is altijd een goed idee, want die accentueert je slanke taille. A-lijn rokken en jurken zijn ook een goede optie, want ze omhelzen je rondingen op alle juiste plaatsen. Studio Anneloesheeft zeker weten kleding in het assortiment dat perfect bij jou zal passen.

Als je een peervormig figuur hebt…

Een peervormig figuur wordt gedefinieerd door het hebben van heupen die breder zijn dan je schouders en een kleinere buste. Als dit je lichaamstype is, kan het zijn dat je kleding moet kopen die eerst op je onderste helft past en die dan laten aanpassen om op je bovenste helft te passen. Qua stijl moet je alles vermijden wat te strak zit op je onderste helft, want dat zal je peervorm alleen maar accentueren. Kies in plaats daarvan voor losser zittende kleding of kleding met verticale lijnen, want dit zal je helpen om je langer en slanker te laten lijken. Je moet ook wegblijven van slobberige kleding, want die laat je alleen maar groter lijken dan je bent. Ga in plaats daarvan voor kleding die op je bovenste helft getailleerd is en dan aan de onderkant uitwaaiert. Dit helpt om je verhoudingen in evenwicht te brengen en je er over het geheel evenrediger uit te laten zien.

Als je een appelvormig figuur hebt…

Een appelvormig figuur wordt gekenmerkt door een grotere buste en een taille die breder is dan je heupen. Als je dit lichaamstype hebt, kun je merken dat getailleerde kleding flatteuzer is, omdat ze je helpt een meer gedefinieerde taille te krijgen. Vermijd ook alles wat te los of te baggy zit, want dat doet je alleen maar groter lijken dan je bent. Ga in plaats daarvan voor kleding die meer getailleerd is en afgestemd op je lichaam. Verticale lijnen zijn ook je vriend, want die helpen om je lichaam te verlengen. Wij zijn zelf een groot fan van de kleding van Jane Lushka, dus neem daar zeker eens een kijkje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met topsy-fashion.nl.