kaas

Kaasliefhebbers, opgelet: dít zijn de gezondheidsvoordelen van kaas

Voor alle kaasliefhebbers hebben we goed nieuws. Zo levert het eten van kaas een aantal gezondheidsvoordelen op.

Kaas

Veel mensen gebruiken kaas als broodbeleg of eten het als een borrelhapje of als snack. Je zou denken dat kaas niet de meest gezonde voedingskeuze is, maar dit blijkt dus hartstikke mee te vallen. Zo zit er onder andere calcium, vitamine B-12, vitamine K, zink en vitamine D in kaas. Door de calcium en proteïnes is kaas goed voor je botten en spieren. Als je regelmatig sport, kan het eten van kaas dus zeker voordelig zijn. De vetten in kaas zorgen ervoor dat er minder ontstekingen in je lichaam ontstaan. Hierdoor wordt de kans op hartziektes kleiner. Het wordt aangeraden om vooral de vetrijke kaas te eten, maar dan wel in kleine hoeveelheden.

Lees ook: Bewezen: kaas eten voor het slapen, zorgt voor een betere nachtrust

Bloeddruk

Doordat kaas veel calcium bevat, zal je bloeddruk verlagen. Je kunt in dit geval weer beter kiezen voor de kazen met minder vetten. Denk bijvoorbeeld aan geitenkaas, maar ook hüttenk̈äse. Uit onderzoek blijkt dat kaas ook veel glutathione bevat. Deze lichaamseigen stof wordt ook wel de moeder van de antioxidanten genoemd en zorgt voor een goede breingezondheid. Tot slot is het eten van kaas ook goed voor je darmen. Kaas bevat veel goede bacteriën die de gezondheid van je darmen bevordert. Natuurlijk is het belangrijk om kaas met mate te eten en erop te letten welke kaassoorten je kiest.

Lees ook: Wil je afslanken? Waarom je vaker pindakaas zou moeten eten

Foto: GettyImages
Bron: Webmd.com