huidveroudering

Tekenen van huidveroudering verminderen? Eet déze fruitsoort

Wil jij (de eerste) tekenen van huidveroudering bestrijden? Dit fruitsoort-extract zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

Huidveroudering

Als je ouder wordt, zal je huid veranderen. Misschien verschijnen er wat rimpels, krijg je last van meer pigmentvlekjes en/of zie je dat je huid verslapt. Sommige vrouwen vinden dit vervelend, maar je kunt de natuur gelukkig altijd een handje helpen. Zo helpt het om je huid iedere dag, ook als de zon niet schijnt, in te smeren met een SPF. Daarnaast kun je je huid ook van binnenuit beschermen door bijvoorbeeld het eten van bepaalde voeding. Een fruitsoort die goed kan helpen bij het bestrijden van tekenen van huidveroudering, is de granaatappel.

Lees ook: Met dít ingrediënt voorkom je dat je fruitsalade bruin wordt

Granaatappel

Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten huidveroudering tegengaan door UV-straling te absorberen. Veel fruitsoorten bevatten antioxidanten, maar er is er één die er met kop en schouders bovenuit steekt: de granaatappel. Door de grote hoeveelheid antioxidanten kunnen je cellen beter reageren op UV-straling en de gevolgen van deze straling (huidveroudering). Sommige mensen hebben veel last van hyper-pigmentatie die door zonlicht is verergerd/ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat het nemen van granaatappel capsules deze pigmentatie kan verminderen. Tot slot kan het eten van granaatappel ontstekingen verminderen en kan het ervoor zorgen dat het collageen in de huid langer behouden blijft. Granaatappels zorgen er namelijk voor dat de enzymen die collageen normaal afbreken, worden geremd. Collageen is belangrijk voor de conditie van, onder andere, je huid, haar en botten.

Lees ook: Zóveel groente en fruit zou je per dag moeten eten

Foto: GettyImages
Bron: Mindbodygreen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.