Ontwerp Zonder Titel 2023 09 05t200639.496

Dít is waarom mannen vaker eerder ‘ik hou van je’ zeggen dan vrouwen

Is het je weleens opgevallen dat mannen over het algemeen vaker eerder ‘ik hou van je’ zeggen dan vrouwen? Híer komt dat door.

Mannen vs vrouwen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mannen eerder ‘ik hou van je’ zeggen dan vrouwen. Hier blijft het niet bij. Uit ander onderzoek blijkt namelijk dat mannen het niet alleen eerder zeggen, maar ook denken. Op deze manier lijken mannen eerder de stap te zetten om een romantische relatie aan te moedigen, in vergelijking met vrouwen. Dit onderzoeksresultaat blijkt overigens niet afhankelijk te zijn van de plek waar mensen wonen.

Lees ook: Bewezen: op vakantie gaan, zorgt voor gewichtsverlies en meer romantiek

Romantiek

Je vraagt je nu misschien af waarom mannen vaak eerder zijn met het uitspreken van de zin ‘ik hou van je?’ Volgens onderzoekers zou dit te maken hebben met het gegeven dat mannen niet te maken willen krijgen met de nadelige gevolgen van een mislukte romance. Het gaat hierbij voornamelijk om de voortplanting. Dit klinkt natuurlijk een stuk minder romantisch dan je misschien dacht, maar de meeste mannen zullen zonder twijfel de waarheid spreken als ze ‘ik hou van je’ zeggen.

Vriendin’s favoriet

Waarom ik van je hou is een lief en vrolijk invulboek met diepgaande, grappige en emotionele vragen en opdrachten, allemaal met maar één doel: jouw liefde voor de ander in woorden te vatten. Het is het meest persoonlijke cadeau dat je kunt geven, en eenmaal ingevuld is het ook nog eens een bijzondere liefdesverklaring. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Droomjob alert: maak van liefde je inkomen als weddingplanner

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.