hoteldebotel

Zó lang duurt de eerste, verliefde fase van een relatie gemiddeld

De eerste fase waar een relatie doorheen gaat, is de verliefdheidsfase. Je bent hoteldebotel, maar hoe lang duurt deze fase?

Hoteldebotel

De eerste fase waar jullie relatie doorheen gaat, is de periode waarin jullie niet van elkaar kunnen afblijven. Jullie kunnen eindeloos zoenen en het liefst spenderen jullie iedere minuut van de dag samen. Er is een bepaalde spanning, maar het is een fijne spanning. Je bent nog een beetje zenuwachtig voor een date en als hij of zij uren niet laat weten, wordt je onzeker. Herkenbaar? Dít is de eerste, verliefde fase van een relatie.

Lees ook: Annemijn is verliefd op haar zwager: ‘Hij is haar vriend, maar ik wil hem’

Duur

Je loopt op wolken en het liefst zou je willen dat deze fase een eeuwigheid duurt. Helaas is dit niet het geval. Vaak duurt deze fase een aantal maanden, maar het kan ook een aantal jaren duren. Het heeft er vooral mee te maken hoe vaak je de ander ziet. Hoe vaker je iemand ziet, hoe sneller het magische gevoel verdwijnt. Koppels die wat verder uit elkaar wonen, kunnen dus soms wel jaren in die eerste verliefde fase blijven.

Verlengen

Ook kan het zijn dat jullie allereerste grote ruzie, de verliefdheidsfase doorbreekt. Je leert nu een andere kant van je partner kennen. Je kunt de verliefdheid wél verlengen. Dit doe je door allebei aan je eigen mentale gezondheid te werken en genoeg tijd voor jezelf in te plannen. Als jullie je fijn en ontspannen voelen, zal ook de communicatie beter verlopen.

Lees ook: 9 lezeressen vertellen: ‘Zo ver ging ik voor de liefde’

Foto: GettyImages
Bron: TheEveryGirl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *