horror

Een horrorfilm gekeken? Zó lukt het je alsnog om snel in slaap te vallen

Vind jij het ook altijd zo lastig om in slaap te vallen nadat je een enge horrorfilm hebt gekeken? Wij delen een aantal handige tips.

Het effect van een horrorfilm

Door een enge horrorfilm te kijken, zal je lichaam in een bepaalde veranderen om jou te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Je bent alerter dan normaal en staat als het ware voortdurend ‘aan’. Vaak kun je zo’n enge film ook beter in het begin van de avond kijken, zodat je lichaam nog tijd genoeg heeft om tot rust te komen. Zo zal je nachtrust ook minder worden verstoord. Soms ontkom je er niet aan en heb je bijvoorbeeld met vriendinnen een filmavondje gehad of een horrorfilm in de bioscoop gezien. Hoe lukt het je dan om alsnog snel in slaap te vallen?

Lees ook: Naar de bioscoop? Déze films wil je in november zeker zien

Tips

Het is van belang om je alerte staat en je angstgevoelens als een normale reactie te zien. Het zou namelijk pas raar zijn als je helemaal niet bang zou zijn nadat je een horrorfilm hebt gekeken. Probeer dus vooral niet tegen deze gevoelens te vechten, maar accepteer deze. Daarnaast kan een horrorfilm er ook voor zorgen dat je lichaam positieve hormonen aanmaakt. Dit is waarom sommige mensen zo verslingerd zijn aan horrorfilms. Als een horrorfilm bij jou vooral angst oproept, kan het helpen om met een vriend(in) of je partner te praten over je gevoelens. Hij of zij zal je gevoelens erkennen en je geruststellen. Misschien kunnen jullie er uiteindelijk zelfs om lachen. Hierna is het tijd voor een ontspannen avondritueel. Leg je telefoon aan de kant, zet een (klein) kopje rustgevende thee en lees of luister naar een boek. Kies een genre welke jou een fijn gevoel geeft.

Lees ook: Dol op horrorfilms? Dít is waarschijnlijk de reden

Foto: GettyImages
Bron: WellandGood.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.