hond herfst

Bewezen: honden lijken écht op hun baasje (en dit is waarom)

Er wordt wel eens gezegd dat honden en hun baasjes op elkaar lijken. Dit is dus echt zo en we leggen je even uit hoe dit zit.

Honden

Er is een onderzoek gedaan waarbij mensen moesten gokken welke hond bij welk baasje hoorde. Verrassend veel mensen gaven de juiste antwoorden. In tachtig procent van de gevallen gaven mensen namelijk het goede antwoord. Onderzoekers waren vervolgens benieuwd welke fysieke eigenschappen van de honden en hun baasjes overeenkwamen. Het bleek dat vooral de ogen een grote rol speelde. Zodra de ogen van de baasjes en de honden werden bedekt, behaalden mensen nog maar een score van vijftig procent. Mensen konden nu dus minder goed inschatten welke hond bij welk baasje hoorde.

Lees ook: Dít is waarom honden vaak sneeuw eten (en zó veel kwaad kan het)

Gelijkenissen

Daarnaast bleek uit een ander onderzoek dat mensen onbewust in eerste instantie vaak een hond kiezen die op hun lijkt. Vaak kiest een baasje dus al voor een hond omdat deze hond er op een bepaalde manier uitziet (lange haren, grote of juist kleine hond), maar ook door specifieke persoonlijke eigenschappen. Een actief persoon zal bijvoorbeeld eerder voor een wat drukker ras kiezen. Een verlegen persoon zal eerder voor een hond met een rustiger karakter kiezen.

Tip van de redactie

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 6x waarom je hond uitlaten zo goed is voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Simplemost.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.