dun haar

Deze populaire haargroei tips zijn écht het proberen waard

Op TikTok worden er veel tips op het gebied van haar(groei) gedeeld. Wij vertellen je welke tips écht het proberen waard zijn.

Gezondheid hoofdhuid

Er wordt veel gesproken over de gezondheid van je hoofdhuid en dat deze belangrijk is voor de haargroei. Dit is zeker een feit. Je kunt je voorstellen dat een gezonde hoofdhuid de basis is voor optimale haargroei. Het is dus van belang om je hoofdhuid op de juiste wijze te verzorgen, maar hoe doe je dat? Het helpt in ieder geval om je hoofdhuid goed te wassen en af en toe ook een exfoliant te gebruiken. Met zo’n exfoliant verwijder je dode huidcellen, bacteriën en opgehoopt vuil. Op Tiktok wordt ook veel gesproken over het gebruik van oliën om haargroei te stimuleren. Het kan soms inderdaad helpen om voor of na het wassen van je haar, een olie te gebruiken om de haarzakjes te ondersteunen en de hoofdhuid te beschermen. Bij het gebruik van een olie wordt er dan een soort beschermingslaagje over je hoofdhuid gecreëerd, waardoor deze minder snel droog wordt. Kies de olie die past bij jouw haartype en overdrijf niet, want dan kan je haar er juist weer zwakker door worden.

Lees ook: Cafeïne in gezichtsverzorging: waarom het zo goed voor je huid is

Hoe vaak was jij je haar?

Soms wordt er gezegd dat je je haar maximaal 1 tot 2 keer per week zou moeten wassen. Nu is dit van verschillende factoren afhankelijk. Zo hoeven mensen met krullen hun haar minder vaak te wassen dan mensen met steil haar. Het haar van iemand met krullen is namelijk van nature een stuk droger. De uitspraak dat het drinken van water, de haargroei zou beïnvloeden is deels waar. Door voldoende water te drinken voorkom je dat je (hoofd)huid uitdroogt en zal de circulatie worden gestimuleerd. Los van haargroei, is het natuurlijk over het algemeen belangrijk om voldoende water te drinken. Een ander item waar vaker over gesproken wordt is het zijden kussensloop en de werking ervan. Een zijden kussensloop heeft een positief effect op de haargroei, aangezien het geen vocht absorbeert en je haar er dus niet door uitdroogt. Bij een gewoon kussensloop is dit vaak wel het geval. Over het dubbel wassen van je haar, zijn de meningen verdeeld. In principe zou één keer wassen voldoende moeten zijn om je haar en hoofdhuid van vuilheid te ontdoen. Soms kan dubbel wassen wel voordelen opleveren, maar dit geldt vooral voor mensen die veel styling-producten gebruiken.

Vriendin’s favoriet

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

Lees ook: Dit zijn peptiden en déze effecten hebben ze op je huid

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.