Huidverzorging

Dit zijn peptiden en déze effecten hebben ze op je huid

Heb je wel eens iets gehoord over peptiden? Wij vertellen je wat het zijn en welke positieve effecten ze kunnen hebben op je huid.

Peptiden

Het lijkt alsof de populariteit van huidverzorging de laatste tijd enorm is toegenomen. Zo vind je op TikTok veel filmpjes over de mogelijk geweldige effecten van peptiden op je huid. Peptiden zijn een soort kleine eiwitten, aminozuren om precies te zijn. Deze aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan collageen in de huid. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je geen last krijgt van broze nagels, droog haar en rimpels. Je kunt je nu misschien wel voorstellen waarom peptiden mogelijk goed kunnen werken voor de huid en tekenen van huidveroudering tegen kunnen gaan.

Lees ook: Cupping voor benen, buik en billen: het geheim voor een strakke huid met minder cellulite

Werking

Peptiden zijn dus aminozuren die in je huid trekken en fijne lijntjes en rimpels kunnen verzachten. We zullen je kort uitleggen hoe dit werkt. Het is namelijk niet zo dat door bijvoorbeeld een peptiden serum aan te brengen, je huid direct meer peptiden in je huid krijgt en rimpeltjes als sneeuw voor zon zullen verdwijnen. Wel is het zo dat je lichaam op dat moment doorkrijgt dat het meer collageen moet produceren. Het lichaam zal de huid willen herstellen en daardoor zal het collageen toenemen en zul je merken dat je huid voller en gladder aanvoelt. Peptiden vind je vaak terug in serums en het kan zeker de moeite waard zijn om dit aminozuur op te nemen in je huidroutine. Vaak werken peptiden goed samen met bijvoorbeeld een vitamine C, die de huid weer beschermt tegen omgevingsfactoren.

Lees ook: Dit zijn de voordelen van vitamine C voor je huid

Foto: GettyImages
Bron: Health.com, Vichy.nl

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.