Huidverzorging

Cafeïne in gezichtsverzorging: waarom het zo goed voor je huid is

Gebruik je weleens skincare producten met cafeïne? Wij vertellen je welke voordelen dit voor je huid oplevert.

Cafeïne

Bij cafeïne denk je waarschijnlijk direct aan koffie. Toch wordt het ook steeds vaker in gezichtsverzorging gebruikt. Cafeïne komt van nature in verschillende plantensoorten voor en heeft, zoals je al had gedacht, stimulerende eigenschappen. Als je het ingrediënt op de juiste manier gebruikt, kan je huid er zeker van profiteren. Het kan er namelijk voor zorgen dat je huid wat strakker wordt en roodheid vermindert. Na verbranding door de zon, kan cafeïne de ontstekingsreactie verminderen.

Lees ook: Dit zijn peptiden en déze effecten hebben ze op je huid

Voordelen

Wat cafeïne doet, is het smaller maken van de aderen, waardoor de bloedtoevoer wordt verminderd. Het voordeel hiervan is dat wallen bijvoorbeeld minder zichtbaar worden. Daarnaast kan cafeïne de elasticiteit en de collageenproductie stimuleren. Cafeïne is een antioxidant welke de huid beschermt tegen schade van buitenaf. Pigmentatie kan hierdoor worden verminderd en kan ontstekingen van de huid afremmen. Wel moet gezegd worden dat cafeïne als ingrediënt niet voor iedereen geschikt is. Vooral mensen met een gevoelige huid kunnen wellicht beter kijken voor een ander type ingrediënt (of een lage dosering gebruiken).

Vriendin’s favoriet

De best verkochte bamboe herbruikbare wattenschijfjes online! 2 scrub wasbare wattenschijfjes voor hardnekkige makeup en 8 herbruikbare wattenschijfjes voor dagelijks gebruik. Bamboozy® wasbare wattenschijfjes worden volgens klanten en recensies beschouwd als “de beste herbruikbare wattenschijfjes op de markt”. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 3 natuurlijke tips om huidveroudering tegen te gaan

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.