haarborstel bij haartype.

Kun je je haar beter borstelen als het droog of nat is? Zó zit het

De meningen zijn er nogal over verdeeld, maar wat is nou beter: je haar borstelen als het droog is of juist als het nog nat is?

Droog vs nat haar

Wat is jouw haar gewoonte? Borstel jij je haar direct nadat je het hebt gewassen of laat je je haar eerst drogen, voordat je het kamt. Iedereen heeft natuurlijk eigen gewoontes en dat is helemaal prima. Er wordt weleens gezegd dat je haar borstelen als het nog nat is, niet goed is voor je haar. Waarom wordt dit eigenlijk gezegd, en zit er een kern van waarheid in? Het borstelen van nat haar kan er mogelijk voor zorgen dat je haar sneller afbreekt. Je haar is dan kwetsbaarder en flexibeler.

Lees ook: Deze populaire haargroei tips zijn écht het proberen waard

Haartype

Geen paniek: je haar borstelen als het nog nat is, is niet altijd een slecht idee. Dit is namelijk deels afhankelijk van jouw haartype en sterkte. Krullen of haar met wat slag kun je prima borstelen als het nog nat is. Fijner, recht haar is juist kwetsbaarder als het nog nat is en kun je dus beter borstelen zodra het droog is. Heb je dun haar, maar wil je het toch het liefst kammen als het nog nat is? Probeer dan de schade te beperken door je haar eerst voorzichtig met je vingers uit de knoop te halen. Daarnaast is het belangrijk om onderaan te beginnen en dan langzaam naar boven te werken.

Vriendin’s favoriet

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 3 natuurlijke tips om huidveroudering tegen te gaan

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.