Ontwerp Zonder Titel 2023 02 27t124553.981

Aha: déze groentesoorten kunnen voor een opgeblazen gevoel zorgen

Er zijn bepaalde groentesoorten die tot een opgeblazen gevoel kunnen leiden. In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en hoe dit komt.

Kruisbloemige groente

Heb je wel eens gehoord van de term kruisbloemige groente? Deze groentesoort bevat veel gezonde vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten deze groenten ook bioactieve stofjes die je lichaam beschermen. Groentes als bloemkool, broccoli, spruitjes, spitskool en boerenkool behoren tot deze categorie. Er is alleen één nadeel: deze groentesoorten kunnen tot een vervelend opgeblazen gevoel leiden. Dit komt doordat kruisbloemige groentes niet in de dunne darm worden verteerd en dus onverteerd in de dikke darm terechtkomen. De bacteriën in de dikke darm zullen de onverteerde voeding vervolgens gaan fermenteren (afbreken), waardoor gasvorming ontstaat.

Lees ook: Aha: zó (on)gezond is groentechips

Tips

Gelukkig zijn er een aantal tips, waardoor je deze gezonde groentes gewoon kunt blijven eten. Je kunt bijvoorbeeld door goed te kauwen en langzaam te eten, het verteringsproces vergemakkelijken. Ook het koken van de groentes zorgt ervoor dat je lichaam alles makkelijker kan verteren. Tot slot kunnen probiotica ook helpen om darmklachten te verminderen (en je immuunsysteem te versterken).

Lees ook: Aha! Zo achterhaal je de houdbaarheidsdatum van voorverpakte groente

Foto: GettyImages
Bron: Mbg.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.