grijs

Grijze haren ontdekt? Waarom dit niet blijvend hoeft te zijn

Opeens wat grijze haren ontdekt in de spiegel? Geen paniek. Wij vertellen je waarom dit lang niet altijd blijvend hoeft te zijn.

Grijs

De meeste vrouwen krijgen rond hun vijfendertigste steeds meer grijze haren. Helemaal niets mis mee want dit is gewoon hoe de natuur werkt. Dit gebeurt doordat je haarcellen minder pigment gaan produceren en de kleur die je altijd had, er dus langzaam uitgaat. Er kan ook een andere reden zijn waarom je ineens een aantal grijze haren in je borstel of in je haar vindt. Zo kan stress ook voor grijze haren zorgen. Onderzoekers kwamen er namelijk achter dat bij sommige vrouwen een haarpluk zowel uit een grijs als een gekleurd deel bestond.

Lees ook: Anouk onthult waarom ze gemillimeterd haar heeft

Stress

Bij stress worden er stresshormonen aangemaakt. Deze hormonen veranderen de proteïnes die onder de wortels van de haren zitten. Hierdoor kan een stressvolle periode ervoor zorgen dat je ineens een grijze haar of meerdere grijze haren ontdekt. Ben je nog jonger dan veertig jaar? Dan kan het heel goed zijn dat zodra de stressvolle periode voorbij is, je haar zijn originele kleur weer terugkrijgt. Zo bleken vrouwen na een ontspannen vakantie geen last meer te hebben van grijze haren. Stress kan dus heel veel invloed hebben op de conditie en kleur van jouw haar. Natuurlijk is er niets mis met een grijze bos haar (mooi juist), maar als je jong bent, is het misschien minder fijn. Probeer dan na te gaan of je misschien veel stress hebt en hoe je dit eventueel kunt veranderen.

Lees ook: De 11 meest poeslieve kattencafés om al je stress kwijt te raken

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *