Ontwerp Zonder Titel 2022 09 17t140543.727

5x gezonde snacks voor op je werk

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Wij zetten 5 makkelijke gezonde snacks voor je op een rijtje.

1. Ongebrande, ongezouten noten

Noten hebben diverse gezonde eigenschappen die op je werk goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan walnoten. Walnoten bevatten veel magnesium, waardoor deze heel goed is voor je hersenen. Cashewnoten bevat veel ijzer, magnesium, zink en antioxidanten. Deze notensoort is weer goed voor je zenuwstelsel. Eén handje noten zorgt ervoor dat je weer energie krijgt en je voelt ook echt dat je een tijdje vol zit.

2. Soep

Deze snack of maaltijd vergt wat voorbereiding, maar je hebt er wel veel plezier van. Maak thuis een grote ketel groentesoep en verdeel deze in bakjes. Als je de soep binnen een paar dagen gaat eten, dan kun je de bakjes soep prima in de koelkast bewaren. Neem een bakje mee naar je werk en bewaar deze in een koelkast. Warm de soep op tijdens je pauze en eet er eventueel een volkoren soepstengel of een cracker bij.

3. Groentewrap

Tegenwoordig kun je bijna overal groentewraps krijgen. Beleg deze met bijvoorbeeld zalm, (vegetarische)kipfilet, hüttenkäse en komkommer.

Lees ook: Aha! Zo achterhaal je de houdbaarheidsdatum van voorverpakte groente

4. Overnight oats

Eet je wel eens havermout? Dan zou je ook eens overnight oats kunnen proberen. De avond voordat je moet werken doe je wat havermout samen met je favoriete (plantaardige) melk of water in een kom. Vervolgens zet je het kommetje in de koelkast en kan de havermout de hele nacht weken. De volgende dag kun je het meteen eten (of dus meenemen naar je werk en daar in de koelkast zetten). Eventueel voeg je er nog wat fruit en/of noten en zaden aan toe.

5. Groente en fruit

Heb je tussen de pauzes door vaak nog wat trek? Neem dan wat extra groente en fruit mee. Denk bijvoorbeeld aan snacktomaatjes, snackworteltjes, olijfjes en radijsjes. Ben je meer een zoetekauw? Kies dan voor appeltjes met kaneel, een stukje pure chocolade of een bakje besjes.

Vriendin’s favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Tekenen van huidveroudering verminderen? Eet déze fruitsoort

Foto: GettyImages

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst