Ontwerp Zonder Titel (1)

5 gewoontes die in de winter voor meer rust kunnen zorgen

Zou je wat meer rust willen ervaren? Wij zetten een aantal gewoonten op een rijtje die vooral in de winterperiode goed kunnen werken.

1. Beweging

Het zal je niet verbazen dat beweging goed voor je is en de stofjes die je brein aanmaakt verandert. Een frisse wandeling of een yoga les kan er al voor zorgen dat je je achteraf veel energieker en vrolijker voelt.

2. Zonlicht

In de winter is er veel minder zonlicht, maar juist zonlicht zorgt ervoor dat je stress niveau laag blijft. Probeer daarom iedere ochtend vroeg even naar buiten te gaan om wat zonnestralen op te vangen. Je zult hier de rest van de dag plezier van hebben. Je zult je kalmer en optimistischer voelen.

3. Warme maaltijden

In de winterperiode maak je je lichaam vooral blij met warme maaltijden. Koude salades zijn dus echt meer iets voor de zomer. Zorg ook voor voldoende gezonde vetten. Denk aan avocado, melk, noten, zaden, kokosnoot en eieren. Vergeet jezelf ook zo nu en dan niet te trakteren op een hartig soepje, denk bijvoorbeeld aan pompoensoep.

Lees ook: Minder (werk)motivatie in de winter? Híer komt dat dus door

4. Hydratatie

Je huid heeft het zwaar te verduren in de winter. Een fijne skincare routine is daarom zeker geen overbodige luxe. Daarnaast is het goed om je huidproducten uitgebreid in te masseren waardoor je de bloedcirculatie een boost geeft. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat zelf-massage stress zou verminderen en dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

5. Zorg voor vaste routines

Als je even niet zo lekker in je vel zit of onrustig bent, dan helpen vaste routines vaak goed. Deze routines geven zekerheid en houvast. Je hoeft niet meer na te denken over je daginvulling en zo creëer je overzicht. Dit levert rust op.

Vriendin’s favoriet

Winterdepressie of dipje door donkere dagen? BrellaVio Happy Light daglichtlamp is jouw antwoord op daglichttekort en helpt tegen die vervelende gezondheidsklachten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 6 gewatteerde winterjassen die elke fashionista wil hebben

Foto: GettyImages
Bron: TheEverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.