geur-betere-nachtrust

Draai maar een wasje minder: déze geur zorgt voor een betere nachtrust

Vergeet lavendel, frisse wasverzachter of een kop warme melk voor het slapengaan: de geur van je partner is volgens de Universiteit van British Columbia (UBC) het perfecte slaapmiddel. Kussensloop Voor het onderzoek werd de nachtrust van 155 deelnemers geanalyseerd. Ze kregen twee t-shirts als kussensloop en moesten hier twee dagen mee slapen. De shirts waren…

Vergeet lavendel, frisse wasverzachter of een kop warme melk voor het slapengaan: de geur van je partner is volgens de Universiteit van British Columbia (UBC) het perfecte slaapmiddel.

Kussensloop

Voor het onderzoek werd de nachtrust van 155 deelnemers geanalyseerd. Ze kregen twee t-shirts als kussensloop en moesten hier twee dagen mee slapen. De shirts waren schoon, gedragen door hun partner óf gedragen door een vreemde.

Slaapmiddel

Wat bleek? Deelnemers die sliepen op een kussen met de geur van hun geliefde, voelden zich na afloop meer uitgerust. “De gegevens van het slaaphorloge tonen aan dat ze minder woelen en draaien in hun slaap, wanneer ze de geur van hun partner ruiken”, zegt Frances Chen, universitair hoofddocent aan de UBC-afdeling psychologie. “Het effect is vergelijkbaar met het effect van melatoninesupplementen, die vaak gebruikt worden als slaapmiddel.”

Lees ook: Snurkt jouw partner? Dit kussen is dé oplossing

Bron: LINDA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen