Regen Hardlopen

Zorgt hardlopen ervoor dat je gespierde benen krijgt? Zó zit het

Krijg je van hardlopen gespierde benen? Werkt het net zo goed als krachtoefeningen voor je benen? Zó zit het.

Hardlopen en spieren

Als je zelf een hardloper bent of iemand in je omgeving hebt, die graag loopt, dan is het je vast al eens opgevallen. Mensen die hardlopen hebben vaak gespierde benen. Tijdens het trainen wordt het onderlichaam namelijk goed aan het werk gezet. Dit wil zeggen: de bovenbenen, de bilspieren, hamstrings en de kuitspieren. Betekent dit dat je voor het trainen van je beenspieren de gym prima kan overslaan en werkt een rondje hardlopen net zo goed? Helaas is dit niet het geval.

Lees ook: 4 redenen om het hardlopen een keer over te slaan

Hardlopen vs krachttraining

Ja, hardlopen zorgt voor sterkere beenspieren, maar je beenspieren groeien er niet enorm door. Krachtoefeningen zoals squats en deadlifts zijn in dit geval effectiever. Vooral als je naast lichaamsgewicht, nog extra gewicht gebruikt in de vorm van dumbbells. Je hebt het vast al door, maar tijdens het hardlopen maak je alleen gebruik van je eigen lichaamsgewicht waardoor je beenspieren minder snel groeien. Daarnaast hangt het effect bij hardlopen van diverse factoren af: hoe vaak train je, op welke ondergrond train je en hoe hard train je (intensiteit)? Door als hardlopen af en toe aan krachttraining te doen zullen je beenspieren sterker worden en krijg je minder snel blessures.

Tip van de redactie

Met dit bold38 balance board train je jouw balans, coördinatie en spieren. Op een leuke en effectieve manier versterk je jouw core, algehele fitheid en boost je jouw prestaties voor bijna iedere sport. Boardsport, tennis, crossfit, yoga, hockey, ga zo maar door. Daag jezelf uit en begin direct met balanceren! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Balance Board
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Dít is waarom hardlopen in de kou zo goed voor je is

Foto: GettyImages
Bron: Wellandgood.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.