Runners Preparing In Urban Invironment

4 redenen om het hardlopen een keer over te slaan

Wat is een goede reden om je hardlooptraining te verplaatsen? Wij zetten vier mogelijke situaties op een rijtje.

1. Je bent verkouden

Voor sommigen lijkt het logisch, maar toch blijken veel mensen toch te gaan hardlopen als ze verkouden zijn. Als je alleen last hebt van een lichte allergie of een loopneus, dan kan hardlopen geen kwaad. Merk je dat je echt goed verkouden bent en je zelfs wat grieperig voelt, dan zul je je hardlooptraining zeker moeten verplaatsen. Het wordt zelfs aanbevolen om, ook al ben je aan de betere hand, jezelf minstens een drietal rustdagen te gunnen. Hardlopen als je ziek bent, werkt niet alleen het herstelproces tegen, maar vergroot ook nog eens de kans op blessures.

2. Pijnklachten

Heb je ergens een pijnklacht die maar niet weggaat? Denk aan een pijnlijke knie of enkel? Ga dan zeker niet trainen. Je zult eerst moeten rusten en je lichaam de kans moeten geven om te herstellen van deze blessure. Let op: we hebben het hier niet over spierpijn die na een zware training ontstaat. Met deze pijn mag je zeker proberen te gaan lopen en zal de pijn tijdens het trainen waarschijnlijk juist afnemen.

Lees ook: Bewezen: hardlopen verbetert je seksleven (en híer komt dat door)

3. Vermoeidheid

Er bestaat een verschil tussen moe zijn en échte vermoeidheid. Natuurlijk ben je moe na een lange dag werken, maar dit betekent niet dat je je training dan maar moet overslaan. Sporten kan in dit geval juist goed zijn om je hoofd leeg te maken. Vermoeidheid na een aantal intensieve trainingen, kan wel een goede reden zijn om een training te verplaatsen. De kans op blessures is dan namelijk groter.

4. Pijn tijdens het hardlopen

Soms kan pijn ook in één keer tijdens het hardlopen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de bekende shin splints of gewrichtspijn. Merk je dat deze pijn niet wegtrekt of juist alleen maar toeneemt tijdens het hardlopen? Stop dan direct met trainen en geef je lichaam een paar dagen de tijd om te herstellen. Plan eventueel een afspraak bij een fysiotherapeut in voor advies.

Lees ook: Opgezwollen handen tijdens het wandelen of hardlopen? Dít is de oorzaak

Foto: GettyImages
Bron: TheBustle

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.