hardlopen

Dít is waarom hardlopen in de kou zo goed voor je is

Zie jij er tegenop om straks weer in de regen en/of de kou te moeten hardlopen? Dít is waarom dat eigenlijk hartstikke gezond voor je is.

Hardlopen

Het is niet voor niets dat marathons en hardloopwedstrijden vaak in de herfst of winter worden georganiseerd. Het is voor je lichaam dan namelijk een stuk makkelijker om een lange afstand te lopen. Warm weer is  extra belastend voor je spieren. Daarnaast houdt buiten sporten je actief. Misschien vind je het lastig om naar de sportschool te gaan en is thuis sporten snel saai. Buiten een rondje lopen kan dan een uitkomst zijn. Je verbrandt in korte tijd veel calorieën en achteraf voel je je helemaal opgeladen. Wist jij dat hardlopers gemiddeld drie jaar langer leven dan niet-hardlopers?

Lees ook: Opgezwollen handen tijdens het wandelen of hardlopen? Dít is de oorzaak

Humeur

Tijdens de donkere maanden, kun je last krijgen van een winterdepressie. Het is vroeg donker en hierdoor ligt je humeur snel onder het vriespunt. Door buiten een rondje te joggen, worden er positieve hormonen aangemaakt die je depressie tegengaan. Hardlopen in de kou maakt je niet alleen fitter en gelukkiger, maar het heeft nog een ander voordeel. Je verbrandt nu namelijk extra veel calorieën doordat wit vet verandert in bruin vet. Wit vet is het vet dat veel mensen vervelend of minder mooi vinden. Het bruine vet zorgt er juist voor dat je calorieën verbrandt.

Lees ook: Waarom je je haar juist vóór het sporten moet wassen

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com