Ontwerp Zonder Titel 2021 02 19t123324.370

Geen medicijnen nodig: 7 natuurlijke oplossingen tegen hoofdpijn

Heb jij vaker last van hoofdpijn? En, heb je geen zin om altijd maar pijnstillers te moeten slikken? Probeer dan eens deze natuurlijke oplossingen.

1. Bekijk je slaappatroon

Zowel te weinig, als te veel slaap kan tot hoofdpijn leiden. Om de kans op hoofdpijn zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk om een standaard slaappatroon aan te houden. Dit betekent iedere avond rond dezelfde tijd naar bed en iedere ochtend rond dezelfde tijd opstaan. Probeer dit ook in de weekenden vol te houden.

2. Voeding

Ook bij voeding is het belangrijk dat er regelmaat is. Probeer altijd te ontbijten, ook al heb je hier misschien geen zin in. Kies ook voor gezonde snacks tussendoor, zoals noten en/of fruit.

3. Sporten

Als je hoofd bonkt, heb je misschien niet direct zin in een work-out. Toch zou je het wel moeten proberen. Waarom? Door te sporten worden endorfines aangemaakt. Endorfines zijn natuurlijke pijnstillers. Grote kans dat je je na het sporten dus vele malen beter voelt.

Lees ook: 6 inzichten die zorgen voor minder stress in je leven

4. Koffie

Te veel koffie op een dag is niet goed. Hier kun je juist hoofdpijn van krijgen en daarnaast voel je je misschien onrustig. Zo’n twee kopjes koffie per dag kan echter geen kwaad. Deze cafeïne kan er juist voor zorgen dat je hoofdpijn verdwijnt. Als je standaard drie of vier kopjes koffie op een dag drinkt, dan is het prima om dit zo te laten. Het afbouwen van koffie zorgt namelijk ook weer voor hoofdpijn.

5. Warmte en kou

Zowel een hot als een cold pack kan je hoofdpijnklachten doen laten verminderen. Het voordeel van kou is dat de pijn een beetje wordt verdoofd. Het voordeel van warmte is dat de bloedtoevoer naar je hoofd zal toenemen. Ook dit kan verlichting bieden.

6. Vitamine B2

Uit onderzoek blijkt dat een hoge dosering vitamine B2 migraine kan laten verdwijnen.

7. Stress

Eén van de meest bekende stressgerelateerde klachten, is hoofdpijn. Soms is deze stress duidelijk aan te wijzen, maar soms heb je het niet eens in de gaten. Probeer daarom op te schrijven op welke momenten de hoofdpijn optreedt. Wat deed je van te voren? Maak je je ergens veel zorgen over? Probeer dit te achterhalen.

Lees ook: Last van hoofdpijn? Dit zijn 5 onverwachte oorzaken

foto: GettyImages
Bron: Goodhousekeeping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen