eten

Is iets eten voor het slapen écht zo slecht? Dit zeggen de experts

Kun jij het soms ook niet laten om iets te eten voordat je naar bed gaat? Hoe slecht is dit eigenlijk? Dit zeggen de experts.

Eten

Je hebt een lange dag gehad en eigenlijk heb je nog een beetje trek voordat je naar bed moet. Je staart naar de inhoud van de koelkast en twijfelt. Vaak wordt gezegd dat als je later op de avond eet, de kans bestaat dat je sneller aankomt in gewicht. Toch is deze bewering een beetje achterhaald. Later op de avond iets eten hoeft helemaal zo slecht nog niet te zijn, maar is wel afhankelijk van een aantal factoren.

Lees ook: Déze serie zou jij zeker moeten kijken, op basis van je sterrenbeeld

Eetgewoonten

Volgens een diëtiste is het belangrijk om het totaalplaatje van een persoon in beeld te brengen. Eet jij bijvoorbeeld overdag heel weinig doordat je het druk hebt of doordat je aan Intermittent Fasting doet? De kans is dan groot dat je later op de dag honger krijgt en dan dus meer gaat eten. Het gevolg hiervan is dat je de volgende ochtend geen zin hebt in ontbijt en deze cyclus blijft zich dan herhalen.

Snacken

In de avond snacken of eten is minder goed als je overdag ook al voldoende calorieën binnenkrijgt. Het is dan ook niet gek dat je gewicht dan toeneemt. Toch vinden sommige mensen het gezellig om in de avond op de bank nog iets te eten. Dat kan gewoon, maar kies in dat geval voor kwark, een cracker of een stuk fruit.

Lees ook: Bewezen: mensen die vaak boeken lezen, leven langer (en dít is waarom)

Foto: GettyImages
Bron: TheHealthy.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *