Ontwerp Zonder Titel (89)

Eindelijk antwoord: zijn vrouwen écht emotioneler dan mannen?

Er bestaat nog altijd het stereotype beeld dat vrouwen emotioneler zijn dan mannen. Is dit echt zo? Onderzoekers leggen het uit.

Verschil in emoties verwerken

Uit onderzoek blijkt inderdaad dat vrouwen over het algemeen emotioneler zijn. Daarnaast zijn vrouwen ook meer extravert en kunnen ze beter de emoties van anderen lezen. Ook blijken vrouwen emoties als liefde en boosheid intenser te ervaren dan mannen. Stress zorgt er bij mannen voor dat de bloeddruk stijgt en ze eerder geneigd zijn om alcohol te drinken. Vrouwen krijgen als reactie op stress eerder last van angst en negatieve gevoelens.

Lees ook: Dít is het verschil tussen de seksuele fantasieën van mannen en vrouwen

Mogelijke verklaringen

Onderzoekers zijn het nog niet echt eens over de verklaring voor het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke emoties. Zo zeggen sommige onderzoekers dat het te maken heeft met een stereotype beeld dat onbewust toch van generatie op generatie wordt overgedragen. Andere onderzoekers denken dat het verschil voortvloeit vanuit de oudheid. Mannen waren jagers en vrouwen zorgden thuis voor de kinderen.

Dus: als je de volgende keer moet huilen tijdens een film, is dit volledig acceptabel. Vrouwen zitten nu eenmaal anders in elkaar dan mannen.

Lees ook: Vrouwen met déze vier sterrenbeelden vallen op foute mannen

Foto: GettyImages
Bron: EverdayHealth