Ontwerp Zonder Titel 2021 01 30t124759.226

Dit is waarom ‘irritant’ tikken met je benen juist heel gezond is

Misschien dat deze irritante eigenschap jou heel bekend voorkomt. Toch blijkt dit gedrag wel degelijk gezondheidsvoordelen te hebben.

Zit nou even stil

Kun jij ook zo slecht stilzitten en tik je daarom vaker met je been? Dit gedrag levert vaak irritaties op vaak wordt dan de vraag gesteld of je niet even stil kunt zitten. Wij vertellen je waarom deze tik juist hartstikke gezond voor je is. Die vervelende opmerkingen van collega’s kun je vanaf nu dus mooi negeren.

Lees ook: Partners met déze eigenschap zorgen het vaakst voor een orgasme

Bloedtoevoer

Tijdens een vergadering of een lange autorit, word je soms gedwongen een lange tijd stil te zitten. Niet alleen hartstikke saai, ook je gezondheid lijdt hieronder. Zo neemt de bloedtoevoer naar de benen af. Op de lange termijn kan veel stilzitten, leiden tot gewichtstoename en de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat het tikken met een been, de bloedtoevoer naar je benen verbetert. Ook al is de spiersamentrekking maar klein, de gevolgen zijn zeker groots te noemen. De vervelende gevolgen van stilzitten kunnen op deze manier worden opgeheven.

De volgende keer dat een collega jou aanspreekt op die vervelende ‘tik’, kun jij hem of haar dus verwijzen naar de wetenschap.

Lees ook: Is jouw partner Boogschutter? Dan herken je deze 16 eigenschappen sowieso

Foto: GettyImages
Bron: Nytimes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen