Ontwerp Zonder Titel 2021 03 09t102157.664

Dít hondenras is het schattigst volgens onderzoekers

Natuurlijk vind je jouw eigen hond het schattigst. Toch blijkt er een formule te zijn waarmee de meest schattige hond kan worden aangewezen.

De beste verhoudingen

In een recent onderzoek werden 100 verschillende hondenrassen met elkaar vergeleken. Het ging hier met name om de kop van de hond en met behulp van een formule kon worden berekend hoe schattig de hond was. Deze formule wordt ook wel de gouden ratio genoemd. Er wordt dan gekeken naar de verschillende verhoudingen tussen specifieke gezichtskenmerken. Denk hierbij aan oren, ogen, neusgaten en tong. Uiteindelijk kan dan worden geconcludeerd welk hondenras over het algemeen het schattigst wordt gevonden.

Lees ook: De wetenschap zegt: óók honden kunnen verliefd worden (en dat zit zo)

Winnaar

De winnaar die uit dit onderzoek naar voren kwam was de …tromgeroffel… dalmatiër. Dit hondenras blijkt de beste gezichtsverhoudingen te hebben. Op de tweede en derde plaats staan achtereenvolgens de Ierse waterspaniël en de draadharige foxterriër. De populaire labrador staat op de vierde plek. Over het algemeen wordt de kat als het schattigste huisdier gezien. Ook dit is namelijk met diezelfde gouden ratio berekend. Hierna komen achtereenvolgens de fret, het konijn en de hamster. De hond belandt in deze competitie op de vijfde plek.

Lees ook: Dit is waarom honden altijd een koude neus hebben

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk