zingen dansen

3 hele goede redenen om vaker te dansen

Vind jij het leuk om te dansen? Wij vertellen je drie hele goede redenen om vaker je heupen los te gooien.

1. In contact komen met jezelf

Zodra je een liedje hoort, ga je vaak onbewust bewegen en deze deze bewegingen lopen synchroon met het ritme van de muziek. Muziek en dans zorgt ervoor dat je gaat bewegen en op een bepaalde manier gaat ademhalen. Je wordt je er ook bewust van dat je misschien veel spanning vasthoudt. Door te dansen op de muziek kom je dus meer in contact met je eigen lichaam. Als het ritme van de muziek je dwingt om sneller te bewegen, zal je ademhaling ook versnellen. Juist die diepe ademhaling kan ervoor zorgen dat je je kalmer voelt en meer in het moment leeft.

2. In contact komen met anderen

Muziek, dans en ritme zorgen er dus voor dat je meer in contact komt met jezelf. Hierdoor weet je ook beter waar je behoefte aan hebt en dit kun je je vervolgens naar je omgeving communiceren. Daarnaast zul je nu ook de ander sneller en beter begrijpen. Samen met iemand dansen versterkt de relatie. Tijdens het dansen werken jullie namelijk aan jullie communicatie skills. Deze vaardigheden zetten jullie vervolgens ook in het dagelijks leven in.

Lees ook: Déze natuurlijke olie zou zorgen voor extreme haargroei

3. Meer in contact met je omgeving en de natuur

Door te dansen, wakker je de natuurlijke talenten van de mens aan, namelijk: voelen, deelnemen en bewegen. Daarnaast wordt de relatie met jezelf en je omgeving beter. Ook buiten de deur, in de natuur, zul je nu beter bepaalde patronen en ritmes herkennen. Hierdoor voelt de relatie met de buitenwereld (de natuur) sterker.

Lees ook: De wetenschap zegt: dansen maakt je gelukkig én zorgt voor minder stress

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.