vrouw laptop blij werken

Carrière-plannen maken voor de toekomst: zó doe je dat

Heb jij een beeld van hoe jouw carrière er over vijf tot tien jaar uitziet? Wij vertellen je waarom het handig is om hierover na te denken.

Carrière-plannen

Natuurlijk weet je nooit hoe de toekomst eruit zal gaan zien, ook niet op het gebied van werk. Toch zal je waarschijnlijk iets te binnenschieten als je nadenkt over je werk. Misschien zou je in de toekomst graag van baan switchen of zou je meer willen verdienen. Er zijn altijd wel bepaalde gedachtes die (onbewust) in je hoofd zitten, maar doordat het nog toekomstmuziek is, geef je er geen aandacht aan. Misschien zijn het plannen die je binnen vijf of zelfs tien jaar tot uitvoering zou willen brengen. Het kan juist handig zijn om over de toekomst na te denken. Misschien zijn er nog wel specifieke vaardigheden die je door middel van een cursus of bijscholing onder de knie kan krijgen. Probeer hierbij vooral te denken in kansen en mogelijkheden.

Lees ook: 3 tips waardoor jij dit jaar meer voldoening uit je werk zal halen

Focus

Zijn er bepaalde gedachtes die je toekomstplannen in de weg zitten? Denk dan vooral aan gedachtes zoals ‘dat gaat me nooit meer lukken’ of ‘daar ben ik nu echt te laat mee’. Wat zal er gebeuren als je het wél probeert of wel die eerste stap zet? Zou je graag beter willen worden in het geven van presentaties of coachen? Schrijf je dan in voor een cursus. Al doe je er later niets meer mee, deze cursus kun je wel weer aan je CV toevoegen. Ontdek ook wel talenten of kwaliteiten je al bezit en of je deze mogelijk ook in een andere werkomgeving zou kunnen inzetten. Nogmaals, probeer te denken in mogelijkheden. De wereld ligt aan je voeten.

Lees ook: Werk je vanuit huis? Déze briljante tip zorgt voor een betere concentratie

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.