vrouw laptop blij werken

3 tips waardoor jij dit jaar meer voldoening uit je werk zal halen

Wil je dit jaar bepaalde doelen nastreven op werkgebied of juist meer rust en voldoening uit je werk halen? Déze 3 tips zullen je helpen.

1. Je werk-flow

Iedereen kent wel de bekende werk-flow, waarbij je concentratie hoog is en je al je to-do’s in één keer achter elkaar kunt afvinken. Deze flow is er niet altijd en soms zijn er bepaalde omstandigheden nodig om in die staat te komen. Probeer daarom voor jezelf te achterhalen welke omstandigheden voor jou goed werken. Werk je bijvoorbeeld liever thuis en/of alleen of werk je juist beter als er meer ruis om je heen is? Vind je het fijn om ieder half uur een paar minuten je benen te strekken of werk je liever een paar uur onafgebroken aan één stuk door? Begin je het liefst ’s ochtends vroeg met werken of ben je meer een avondmens die wat later op de dag piekt? Schrijf zo veel mogelijk details op.

2. Zoek naar overeenkomsten

Je zult het vast niet met alle doelstellingen en regels van je organisatie of bedrijf eens zijn. Vooral als je gespannen bent door werk, zullen deze verschillen in opvattingen nog meer gaan opvallen en irriteren. Wat kan helpen is om van te voren te zoeken naar invalshoeken of doelen waar jij en het bedrijf waarvoor je werkt, wel op één lijn zitten. Schrijf deze dingen op, zodat je wel gemotiveerd blijft om je werk leuk te blijven vinden. Is er veel stress op je werk? Kijk dan nog eens naar dat blaadje met overeenkomsten.

Lees ook: Werk je vanuit huis? Déze briljante tip zorgt voor een betere concentratie

3. Plan alleen meetings in die echt nodig zijn

Meetings zijn vaak energie-slurpend en hebben soms niet eens echt te maken met jouw persoonlijke werk. Een dag vol meetings kan demotiverend werken en het is dus slim om hier regie in te nemen. Als je twijfelt aan een bepaalde meeting, vraag dan of het echt nodig is of je erbij aanwezig bent. Je kunt ook een meeting inkorten door deze in plaats van 30 minuten, 20 minuten te laten duren. Hierdoor heb je net iets meer tijd over voor de taken die jij belangrijk vindt en waar jij voldoening uit haalt.

Lees ook: Interessant: dít is waarom meditatie niet voor iedereen werkt

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.