Thuiswerken

Werk je vanuit huis? Déze briljante tip zorgt voor een betere concentratie

Werk jij regelmatig vanuit huis en is je concentratie soms ver te zoeken? Déze handige tips zorgen voor een betere concentratie.

Thuis werken

Sinds de coronacrisis werken mensen vaker vanuit huis. Aan de ene kant heeft dit een aantal voordelen. Vaak zorgt vanuit huis werken voor meer comfort, heb je minder reistijd en behoud je een betere werk-privébalans. Er zitten echter ook een paar nadelen aan deze manier van werken. Je hebt namelijk minder contact met je collega’s en doordat werk en privé nu iets meer door elkaar lopen, bestaat de kans dat je sneller wordt afgeleid. Je kinderen, partner of hond willen soms je aandacht en het is verleidelijk om de hele dag in je pyjama rond te blijven lopen. Er is immers toch niemand die je ziet. Deze laatste factoren kunnen er voor zorgen dat je concentratie ver te zoeken is. Gelukkig hebben wij een tip die ervoor zorgt dat je je aandacht erbij kunt houden en alsnog goede resultaten behaalt.

Lees ook: Hondenbaasjes, opgelet: déze muziek helpt jouw hond ontspannen

Achtergrondmuziek

Een onderzoek uit 2009 heeft aangetoond dat het luisteren naar concentratiemuziek voordat je gaat werken, ervoor kan zorgen dat je je beter kunt concentreren op je werk. In het onderzoek werd gekeken naar prestaties die mensen leverden op het gebied van aandacht/concentratie. Dit effect treedt op doordat de muziek de aanmaak van endorfines stimuleert, welke voor een positief gevoel zorgen. Hierdoor wordt de motivatie om te gaan werken ook groter. Deze resultaten kun je in de toekomst dus in jouw voordeel gebruiken. Luister naar een muzieklijst die je concentratie kan verhogen terwijl je je ontbijt maakt en van je eerste kopje koffie van de dag geniet. De kans is groot dat jij deze werkdag gaat knallen.

Lees ook: Bewezen: een bioscoop-avondje kun je vergelijken met een lichte work-out

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net