Ontwerp Zonder Titel 2021 06 08t194452.369

Bewezen: vrouwen houden meer van grappige dan van slimme mannen

Vind jij humor of intelligentie belangrijker? De meeste vrouwen blijken toch een voorkeur voor grappige mannen te hebben.

Natuurlijke selectie

Allereerst werd in de psychologie gedacht dat intelligente mannen door vrouwen aantrekkelijker zouden worden gevonden dan minder intelligente mannen. Zo zou intelligentie wijzen op goede genen en dit zouden vrouwen aantrekkelijk vinden. Uit onderzoek blijkt dit dus niet het geval te zijn. Hoe is dit te verklaren? Wij leggen het je even uit.

Lees ook: Bewezen: door dít te doen in de ochtend, zul je je gelukkiger voelen

Op papier

Voor het onderzoek werd de intelligentie van mannen bepaald door middel van een vragenlijst. Mannen die hier hoog op scoorden, bleken tijdens dates minder goed uit de verf te komen. Mannen die grappig en/of sociaal overkwamen, werden door de vrouwen aantrekkelijker gevonden. Mannen met humor werden namelijk door vrouwen wél als intelligent gezien, ook al scoorden deze mannen minder hoog op de intelligentietest. Het gaat er uiteindelijk dus meer om hoe een man zich presenteert en hoe hij jou laat voelen. Welke studie hij heeft afgerond, lijkt minder van belang.

Lees ook: Bewezen: dít zijn de vier simpele gewoontes van een gelukkig koppel

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen