Ontwerp Zonder Titel 2021 03 29t171035.939

Bewezen: mensen die altijd snel wandelen, zijn bovengemiddeld intelligent

Ben jij je bewust van de snelheid waarmee jij loopt? Dit verklapt namelijk een heleboel over jouw intelligentie. Wij leggen je uit hoe dit zit.

Nieuw-Zeeland

In een recent onderzoek werd naar het bewegingspatroon van 900 inwoners van Nieuw-Zeeland gekeken. Deze inwoners werden vanaf hun derde tot hun vijfenveertigste gevolgd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de snelheid waarmee werd gewandeld, een heleboel over intelligentie vertelde. Mensen die snel liepen scoorden namelijk behoorlijk hoger op de intelligentietest. Mensen die een wat trager tempo aanhielden, waren vaak iets minder intelligent. Ook bleken zij emotioneel gezien wat minder stabiel te zijn dan de snelle wandelaars.

Lees ook: De wetenschap zegt: déze simpele gewoonte zorgt voor betere seks

Hersenen

De onderzoekers gaven aan dat mensen die langzamer lopen, over het algemeen sneller verouderen. Het totale hersenvolume neemt bij deze groep mensen sneller af en de risico op het ontwikkelen van dementie neemt toe. Soms kun je het misschien irritant vinden als iemand altijd (te) snel wandelt, maar probeer hem of haar toch maar bij te benen. Het zal je gezondheid namelijk alleen maar verbeteren.

Lees ook: Bewezen: altijd te laat? Dan ben je succesvoller en zul je langer leven

Foto: GettyImages
Bron: hit.com.au

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen