Ontwerp Zonder Titel 2021 02 16t114728.384

Bewezen: altijd te laat? Dan ben je succesvoller en zul je langer leven

Ben of ken jij iemand die altijd overal te laat komt? Niet getreurd. Uit onderzoek blijkt dat dit helemaal zo slecht nog niet is.

Karakter

Soms kan het voor anderen erg frustrerend zijn als iemand altijd te laat is. Zo kan dit gedrag de indruk wekken dat diegene laks of ongeïnteresseerd is. Waarschijnlijk heeft de persoon zelf er minder last van en is hij of zij zich niet bewust van zijn/haar gedrag. Dit blijkt dan ook juist de reden te zijn waarom mensen die altijd te laat zijn, uiteindelijk langer leven.

Lees ook: Dít is waarom mensen die in december zijn geboren nooit chagrijnig zijn

Onderzoek

Mensen die altijd laat zijn, ervaren zelf over het algemeen weinig stress. Ze voelen geen druk van buitenaf en voelen zich meer ontspannen dan anderen. Deze mensen kunnen vaak ook beter omgaan met deadlines en stress. Dit leidt ertoe dat mensen die altijd laat zijn, een minder hoge bloeddruk hebben. De kans op hartziekten en de ontwikkeling van een depressie wordt ook kleiner. Mensen die laat zijn, zijn over het algemeen erg optimistisch. Zij denken dat alles mogelijk is op een dag. Deze positieve instelling brengt hen erg ver in het leven.

Lees ook: Bewezen: mensen die vaak chilipepers eten, leven langer

Foto: GettyImages
Bron: SouthernLiving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen