Ontwerp Zonder Titel 2020 09 07t092140.186

Bewezen: dít zegt het karakter van je kat over je persoonlijkheid

Wist jij dat het karakter van een kat grotendeels wordt beïnvloed door de persoonlijkheid van zijn/haar baasje? Wij vertellen je hoe dit precies zit.

Openheid

Ben jij iemand die erg open is en zo makkelijk contact maakt met anderen? Grote kans dat je een vriendelijke kat hebt die weinig agressie laat zien. Daarnaast is de kans groter dat je meer dan één kat hebt en wordt jouw kat gekenmerkt door zijn/haar gezellige sociale karakter.

Lees ook: Last van nare geurtjes uit de kattenbak? Zo ruik je ze minder

Extravert/introvert

Extraverte baasjes hebben over het algemeen vriendelijke katten met een normaal gewicht. Daarnaast laten deze baasjes hun kat vaker vrij buiten rondlopen. Introverte mensen hebben vaker meer dan één kat, maar laten deze juist minder snel vrij buiten rondlopen.

Zorgzaam

Ben jij erg zorgzaam voor iedereen om je heen? Dan heb je waarschijnlijk een vriendelijke kat die weinig last heeft van angst. Ook is de kans groot dat je meer dan één kat hebt.

Angstig

Heb je veel last van angst? Dan kan het helaas zo zijn dat je kat ook last heeft van stress en angst. Eventuele gedragsproblemen van je kat kunnen hier ook mee te maken hebben.

Lees ook: Waarom je je kat beter niet met een elastiekje kan laten spelen

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday