Waarom je je kat beter niet met een elastiekje kan laten spelen

Veel katten vinden het geweldig om met iets simpels als een elastiekje te spelen. Toch kun je ze beter bij hen uit de buurt houden.

Daarvoor waarschuwt het baasje van kat Ollie.

“Kitteneigenaren, maak niet dezelfde fout die ik maakte”, aldus de vrouw in kwestie. “Ollie was een gezonde, blije kat tot hij op een dag moest overgeven en stopte met bewegen.”

Snel ging ze met hem naar de dierenarts, waar bleek dat er een harde massa in zijn ingewanden verstopt zat. De kat moest direct geopereerd worden, omdat hij anders zou overlijden. “In feite zou Ollie ook tijdens de operatie kunnen overlijden.”

Het kostte maar liefst 4000 euro, maar dat had de studente er zeker voor over. Tijdens de operatie ontdekte de arts de boosdoener: haarelastiekjes. “Hij had er zoveel van opgegeten dat ze in zijn ingewanden bleven hangen en delen ervan verstopten. Ze moesten daarom de afgestorven ingewanden eruit knippen en de gezonde weer aan elkaar hechten.”

Gelukkig liep het met een sisser af. Ollie overleefde de ingreep en maakt het goed. Zijn baasje: “Toen ze me de zak met elastiekjes lieten zien, kon ik mezelf wel slaan. Ik zag wel dat hij erop kauwde, maar had nooit gemerkt dat hij ze daadwerkelijk doorslikte. Ik voel me vreselijk dat ik het niet door had.”

Met haar verhaal hoopt ze anderen te waarschuwen.

Vriendin’s favoriet

Bescherm je meubels met deze unieke krabboom! Verschillende verdiepingen, boeiende materialen en talrijke ontdekplekjes prikkelen elke kat. Een avontuur voor alle zintuigen. Laat jouw kat verkennen en genieten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: GoodHouseKeeping
Foto: Getty Images

Priopret