Benen

Déze 4 beweringen over cellulite kloppen helemaal niet

Bijna alle vrouwen hebben het: cellulite, ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Er bestaan enorm veel beweringen over cellulite, maar déze vier kloppen niet.

Allereerst is het goed om te weten dat bijna iedere vrouw cellulite heeft. Het is dan ook niets om je voor te schamen. Misschien heb je bepaalde gedachten over cellulite, maar deze kloppen niet altijd. Zo ook deze beweringen.

1. Alleen mensen met overgewicht hebben cellulite

Nee, cellulite kan voorkomen bij alle vrouwen, ongeacht hun maat. Het is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hormonen, genen, huidtextuur en leefstijl. Ook oestrogeen speelt een grote rol. Over het algemeen hebben vrouwen een dunnere huid, waardoor cellulite zichtbaarder is.

2. Door cardio verdwijnt cellulite

Hardlopen of touwtjespringen kán cellulite verminderen, maar je komt er niet helemaal vanaf. Wil je een strakkere huid, dan kun je cardio het beste combineren met krachttraining.

3. Afvallen vermindert cellulite

Cellulite ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt. Daardoor ontstaat een vernauwing van de bloedvaten. Je zou denken dat afvallen helpt bij het verminderen van cellulite, maar dat is niet altijd zo. Als je veel afvalt, blijft er soms losse huid achter, waardoor cellulite nog zichtbaarder wordt. Om je huid sterk en veerkrachtig te houden, is het belangrijk om veel groenten, fruit en magere eiwitten te eten.

4. Liposuctie is de oplossing

Behalve dat het ontzettend duur is, kan liposuctie de cellulite zelfs verergeren.

Lees ook: Waarom je beter niet té snel kunt afvallen

Bron: PureWow Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen