bananen

Zó kun je bananen het beste bewaren, zodat ze niet bruin worden

Bananen moeten niet te rijp zijn, maar ook niet bruin kleuren. Op déze manier kun je bananen het beste bewaren om ze goed te houden.

Bananen

Als je bananen koopt en deze op het aanrecht laat liggen, kun je deze meestal twee tot zes dagen bewaren. In plaats van bananen op een fruitschaal te leggen, is het beter om een bananenhouder te kopen. Door bananen te laten hangen, voorkom je dat bananen worden geplet. Daarnaast moet je het fruit zo veel mogelijk uit de zon houden. De zon zorgt er namelijk voor dat bananen sneller rijpen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt bananen langer gebruiken door deze in te vriezen. Zijn je bananen toch bruin gekleurd? Dan is daar altijd een goede oplossing: bak een bananenbrood.

Lees ook: Waarom je juíst de draadjes van een banaan moet eten

Koelkast en vriezer

Kun je bananen in de koelkast bewaren? Dit kan zeker, maar onthoud wel dat de koele droge omgeving ervoor zorgt dat bananen minder snel rijpen. Een groene banaan zal in de koelkast waarschijnlijk groen blijven. Ook kan het gebeuren dat door een banaan in de koelast te bewaren, deze een bittere smaak krijgt. Ook dit heeft ermee te maken dat de koelkast het rijpingsproces verstoort. Je kunt bananen ook invriezen om er bijvoorbeeld later smooothies of ijs van te maken. Doe een banaan in de vriezer op het moment dat deze perfect rijp is. De vriezer zorgt er namelijk voor dat het rijpingsproces wordt stopgezet. Gepelde bananen blijven in de vriezer zo’n vier maanden goed. Je kunt de banaan ook in stukjes snijden en deze in een diepvrieszak doen. Vergeet ook niet de datum op het etiket te schrijven.

Lees ook: Waarom het goed is om voor het slapen een banaan te eten

Foto: GettyImages
Bron: Realsimple.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.