Skeeleren

6 verrassende voordelen van skeeleren

Skeeleren is niet alleen een goede manier om je spieren te versterken en je conditie te verbeteren, het is ook nog eens hartstikke leuk.

Kende jij deze voordelen van skeeleren af?

1. Je traint veel verschillende spiergroepen

Denk bijvoorbeeld aan je benen, billen, armen én buikspieren. Doordat je balans moet houden, train je alle spieren in je lichaam die ervoor zorgen dat je strakker wordt. Is dat even mooi meegenomen.

2. Je hebt een hoge calorieverbranding

Volgens MayoClinic.com verbrandt iemand van 55 kilo gemiddeld 688 calorieën na een uur skeeleren. Weeg je 72 kilo dan raak je ongeveer 913 calorieën kwijt. Weeg je 90 kilo, dan kan dit aantal oplopen tot 1138 calorieën.

3. Het verbetert je conditie

Met skeeleren kan je lange afstanden in een hoog tempo afleggen. Hierdoor zet je je hart en longen aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld voor een intervaltraining gaan of een uur lang op hoog tempo skeeleren.

4. Skaten is veilig voor je knieën en enkels

Mocht je in het verleden je enkelbanden gescheurd hebben of een slechte knie hebben, dan is skeeleren ook voor jou geschikt. De schokbelasting is ongeveer 50% lager dan bij hardlopen. Hierdoor heb je een kleinere kans op blessures. 

5. Het is een goedkope sport om te beoefenen

Skeeleren is laagdrempelig en redelijk goedkoop. Het enige wat je geld kost, is de aanschaf van skeelers. Daarbij is het ideaal in tijden van corona.

6. Door te skeeleren ben je meer buiten

Skeeleren hoeft niet veel tijd te kosten en je kunt makkelijk even een half uurtje de deur uit. Op deze manier ben je meer buiten, krijgt vitamine D binnen én ziet meer van de natuur. Houd hierbij uiteraard wel voldoende afstand van omstanders.

Lees ook: zóveel calorieën verbrand je met skeeleren

Foto: Getty Images

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen