Ontwerp Zonder Titel 2021 01 06t112919.786

6 redenen om vaker een glaasje prosecco te drinken

Kun jij af en toe ook zo genieten van een glaasje prosecco? Wij vertellen je de zes gezondheidsvoordelen van jouw favoriete wijnsoort.

Natuurlijk is te veel alcohol nooit goed voor je lichaam. Af en toe een glaasje wijn kan voor de meeste mensen gelukkig geen kwaad. Is prosecco jouw favoriete wijnsoort? Dan kun je rekenen op de volgende 7 gezondheidsvoordelen:

1. Lagere bloeddruk

In prosecco zitten polyfenolen. Dit zijn een groep antioxidanten die je uit voeding haalt. Denk bijvoorbeeld aan broccoli en groene thee. Deze eigenschap van prosecco zorgt dus voor een lagere bloeddruk en een betere circulatie. Eén glas prosecco per week is voldoende om jouw bloeddruk te verlagen.

2. Betere stemming

Mousserende wijn blijkt zowel zink, magnesium als kalium te bevatten. Deze drie mineralen hebben een positieve invloed op jouw stemming.

3. Goed voor de longen

Net als andere witte wijnsoorten, blijkt prosecco een positieve invloed te hebben op het longweefsel.

Lees ook: Zó lang kun je een geopende fles wijn bewaren

4. Libido stijgt

Door het drinken van één of twee glaasjes prosecco zal jouw libido stijgen. Dit heeft te maken met de antioxidanten die er uiteindelijk voor zorgen dat de bloeddoorstroming (rondom je genitaliën) verbetert.

5. Gaat geheugenverlies tegen

Het drinken van een glaasje prosecco zorgt ervoor dat je cognitieve functies verbeteren. Let op: we hebben het hier wel over één á twee glaasjes in de week.

6. Een mooie huid

Doordat prosecco veel antioxidanten bevat, zal je huid er ook wat door opknappen. Vooral mensen die last hebben van een vette huid, zullen een betere huid krijgen. Zo zorgt de wijn voor een vollere en meer egale gezichtshuid.

Lees ook: Déze wijn past het beste bij jou op basis van je sterrenbeeld

Foto: GettyImages
Bron: TheStylist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen