Ontwerp Zonder Titel 2020 11 19t174641.455

14 dingen die je moet weten als je als dertiger gaat daten

Misschien voelt het overweldigend om als dertiger te daten. Je voelt een bepaalde druk of het maakt je onzeker? Probeer déze dingen te onthouden.

1. Zorg dat je weet wie je bent

Voordat je gaat daten, is het belangrijk om te weten wie je bent en wat je zoekt. Het is zonde om je tijd te verspillen aan dates die jou uiteindelijk niets opleveren.

2. Voel geen druk

Als je de dertig hebt aangetikt, krijg je misschien het gevoel om aan een bepaald plaatje te voldoen. Misschien dat je vriendinnen gaan trouwen of in verwachting zijn, maar probeer de gedachte los te laten dat dit moet of zo hoort. Iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad.

3. Je mag onervaren zijn

Het is niet zo dat als je dertig bent, je alles moet weten en gedaan moet hebben. Je mag nog altijd nieuwe dingen leren en ervaring opdoen.

4. Oude wonden moeten helen

Voordat je gaat daten, is het belangrijk om eerdere relaties een plekje te geven.

5. Herken patronen

Het voordeel van daten als je dertig bent, is dat je patronen eerder herkent. Zo kan het zijn dat jouw dates altijd beter verlopen als jij het initiatief neemt. Leer van het verleden en doe iets met deze kennis.

6. Speel geen spelletjes

Hoe lang moet je wachten voordat je iemand op date vraagt of een berichtje stuurt? Dit zijn vragen die je achter je moet laten. Spelletjes zijn verleden tijd.

7. Ben duidelijk over wat je wilt

Probeer eerlijk te vertellen hoe jij de toekomst voor je ziet en wat je wilt in het leven. Je hebt geen zin om energie te steken in mensen die alleen maar lol willen hebben.

8. Krijg je financiële persoonlijkheid helder

Ruzies over financiën leiden helaas vaak tot een scheiding. Het is daarom handig om duidelijk te krijgen wat geld voor jou betekent. Is geld een vorm van status of zie je het als zekerheid?

9. Ben je bewust van je hechtingsstijl

Iedereen heeft een manier van hechten aan de ander. Misschien heeft de scheiding van je ouders gezorgd voor een angstige hechtingsstijl. Probeer dit te achterhalen zodat je je hier bewust van wordt.

Lees ook: Ga je binnenkort trouwen? Zo maak je er toch een mooie dag van

10. Date geen mensen voor hun potentie

Soms stoppen we te veel tijd in mensen waarvan we denken dat ze ooit veranderen. Dit is zonde van je energie en tijd.

11. Probeer ruimdenkend te zijn

Misschien dat je te veel zoekt naar de ideale partner. Probeer het ideaalplaatje los te laten en verschillende mensen een kans te geven.

12. Werk aan je communicatieve vaardigheden

Hierdoor zullen jij en je date eerder weten of jullie wel of niet met elkaar verder willen.

13. Laat standaard verwachtingen los

Vaak wordt nog verwacht dat de man het initiatief neemt en de vrouw het hof maakt. Gooi het roer eens om en verander de regels.

14. Probeer lol te hebben

Misschien voel je inderdaad een bepaalde druk als je op je dertigste nog niet gesetteld bent. Hierdoor vergeet je soms om lol te hebben tijdens je dates. Probeer deze druk los te laten. Zie het daten als een leuk leerproces en gun jezelf de tijd.

Lees ook: Online daten na je vijftigste? Zó begin je eraan

Foto: GettyImages
Bron: MindBodyGreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen