Trouwen

Ga je binnenkort trouwen? Zo maak je er toch een mooie dag van

Kun jij je bruiloft vanwege de coronacrisis nog maar met een klein gezelschap vieren? Met deze tips van weddingplanner Vivian maak je er toch een feest van.

Coronaproof bruiloft

In Mijn Geheim vertelt Vivian over haar bijzondere werk als weddingplanner bij Het Bruidsmeisje. Ook deelt ze een heleboel tips en creatieve oplossingen om zelfs in coronatijd een mooie bruiloft te kunnen beleven.

1. Wie hoort bij wie?

Geef stellen of gezinnen leuke gekleurde polsbandjes, gekleurde lintjes of gepersonaliseerde corsages, zodat voor iedereen duidelijk is wie er bij elkaar horen.

2. Buiten = onbeperkt

Voor een buiten huwelijk geldt momenteel geen beperking van het aantal gasten. Raadpleeg de locatie voor de exacte aantallen die zijn toegestaan.

3. Proosten op afstand

Mocht je toch de glazen willen laten klinken, kies dan voor mooie stokjes waarin je je glas hangt. Op die manier blijf je anderhalve meter uit elkaar.

Lees ook: Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het plannen van een bruiloft

4. Lachen naar het vogeltje

Veel bruidsparen willen groepsfoto’s laten maken tijdens hun trouwdag. Dit is natuurlijk iets lastiger op anderhalve meter, zeker de grote groepsfoto. Kijk van tevoren of jullie locatie genoeg plek hiervoor heeft en laat anders de grote groepsfoto vervallen en kies voor kleinere groepen. Ook kun je ervoor kiezen om alle gasten per gezin of stel of los persoon op de foto te laten gaan. In een eventueel trouwalbum kun je deze mensen weer ‘bij elkaar plaatsen’.

5. Wie is de volgende?

Het gooien van het boeket. Dat kan ook prima met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Er zijn ook alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld lintjes aan je bruidsboeket binden, de single dames komen dan om jou heen staan. Als bruid knip je dan de lintjes door en degene die overblijft ‘vangt’ het boeket en wordt de volgende bruid. Volgens de traditie dan…

6. Voor ieder wat wils

Vraag muziekverzoekjes aan via WhatsApp en presenteer dit op een groot scherm. Daar zijn leuke apps voor en jullie dj denkt vaak graag met jullie mee.

Lees ook: Deze liedjes waren populair op bruiloften in het jaar dat jij trouwde

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen