zure matten cocktail

Indruk maken op je vriendinnen? Maak deze overheerlijke zure matten cocktail

Mocht je nog geen nieuwe datum met je vriendinnen gepland hebben, dan is deze cocktail reden genoeg om dat snel te doen. Maak kennis met het drankje waar zowel je ogen als mond even samentrekken: de zure matten cocktail.

Zure matten cocktail

De zure matten cocktail, naar recept van Sterk in de keuken, is perfect voor iedereen die houdt van een drankje en een zuurtje. Het is overigens niet zo zuur als het eten van zure matten, maar wat zoeter door de combinatie met drank. Ook een lekkere cocktail voor mensen die niet houden van zure snoep, dus.

Lees ook: Ben je dol op zure matten? Dan wil je déze trend op TikTok zeker proberen

Ingrediënten

Zin in een zure matten cocktail? Dan is het tijd om de ingrediënten in te slaan. Voor één cocktail heb je 50 ml roze gin, 2 theelepels amaretto, 5 zure matten, 1 flesje rose lemonade (die van Fentimans, bijvoorbeeld), limoensap van 1 limoen en ijsblokjes nodig. Volg daarna deze stappen.

Stap 1

Doe als eerst de ijsblokjes in een gin-tonic glas en vul tot de rand. Meet de gin af en doe samen met de amaretto bij het ijs.

Stap 2

Voeg een beetje limoensap toe aan het drankje, doe drie zure matten erbij en roer door met een lepel. Garneer het glas vervolgens met twee zure matten.

Stap 3

Vul de drank aan met rose lemonade tot de rand van het glas. Omdat het een bruisend drankje is, is het een goede vervanger voor tonic.

Stap 4

De zure matten cocktail kun je vervolgens serveren met een rietje en een schijfje limoen.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images