Gember bewaren

Handig: zó kun je verse gember het beste bewaren (en zo lang gaat het mee)

Ben jij een liefhebber van gember? Dan vliegt de gember er bij jou waarschijnlijk snel doorheen. Maar heb jij je weleens afgevraagd hoe je gember het beste kunt bewaren zodat het zo lang mogelijk goed blijft?

We vertellen je hoe je gember het beste kunt bewaren én hoelang je het kunt bewaren. 

Gember bewaren in de koelkast

Veel mensen bewaren gember op kamertemperatuur, bijvoorbeeld in de fruitschaal. Toch blijkt dit niet de beste manier te zijn om deze smaakmaker te bewaren. Je kunt een stronk verse gember namelijk beter in de koelkast bewaren in een afgesloten diepvrieszak of in een papieren zakje. Door het in de koelkast te bewaren blijft het zo’n drie weken goed. We hebben het hierbij wel om een stuk ongesneden en ongeschilde gember. Wanneer je het van tevoren snijdt en schilt blijft de gember minder lang goed en verdwijnt ook een deel van de versheid en de smaak. 

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van een kopje gemberthee

Gember invriezen

Ben je enthousiast gember gaan shoppen bij de supermarkt of groenteboer en heb je teveel over? Dan kun je de gember invriezen in een afgesloten diepvrieszak. Wanneer je het nodig hebt in een recept of om er een lekker kopje thee van te maken, kun je de gember uit de vriezer halen en er een stuk afraspen. Je zou het misschien niet denken, maar het is erg gemakkelijk om bevroren gember te schillen, waardoor je hem dus niet hoeft te ontdooien. In de vriezer kun je gember ongeveer één jaar bewaren. 

Bron: Culy.nl
Foto: Getty Images