Canva1 2023 03 07t163627.885

Recept voor vegetarische gehakthapjes met kaas van Laura’s Bakery

Doet bij jou thuis niet iedereen mee aan de Week zonder vlees? Geen probleem, want deze vega gehakthapjes met kaas zijn zo ontzettend lekker dat iedereen ervan mee wil genieten.

Voor 30 hapjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20-25 minuten

Ingrediënten vulling:

• 350 g rauw vegetarisch gehakt
• 1 ei
• 5 el paneermeel
• 1 el grove mosterd
• 1 el ketchup
• 1 tl worcestersaus
• 1 tl paprikapoeder
• ½ tl knoflookpoeder
• 150 g geraspte kaas

Ingrediënten broodjes:

• 10 vierkante plakjes bladerdeeg
• 1 eigeel, losgeklopt met een tl melk
• 100 g geraspte kaas

Aan de slag

1. Ontdooi de bladerdeegplakjes. Snijd elk plakje alvast in drie repen en leg ze met de ‘plakkerige’ kant naar boven.
2. Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er 30 balletjes van.
3. Leg elk balletje op een reep bladerdeeg en vouw strak op. Herhaal voor alle balletjes. Bestrijk hierna alle bladerdeeghapjes met het losgeklopte eigeel.
4. Leg alle bladerdeeghapjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met geraspte kaas.
5. Bak de hapjes in 20-25 minuten gaar en bruin in een voorverwarmde oven op 190°C (boven-en onderwarmte). Serveer met sweetchilisaus of mosterd.

Tip: gebruik rauw vegetarisch gehakt: dat er niet uitziet alsof het al gebakken is. 

Bewaren: gebakken bladerdeeghapjes bewaar je op een schaal afgedekt met aluminium folie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed. Als je bladerdeeg uit de vriezer hebt gebruikt, dan is invriezen niet aan te raden.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.