Recept voor soep van komkommer en avocado met kabeljauwfilet

Recept voor soep van komkommer en avocado met kabeljauwfilet

Avocado eet je op brood, in een salade óf in een soep. Deze soep van komkommer en avocado met kabeljauwfilet is weer eens wat anders.

Avocado eet je op brood, in een salade óf in een soep. Deze soep van komkommer en avocado met kabeljauwfilet is weer eens wat anders.

Ingrediënten

• 2 komkommers
• 2 avocado’s
• 2 uien, in ringen
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 500 ml groentebouillon, van tablet
• 700 ml droge vermout
• 10 g verse dille, fijngehakt
• 200 g kabeljauwfilet
• 1⁄2 bakje tuinkers
• 1 el extra vierge olijfolie

Ook lekker: koude komkommer-avocadosoep met kipsandwiches

Aan de slag

1. Schil 1 komkommer en 1 avocado. Verwijder de pit uit de avocado en pureer het vruchtvlees samen met de komkommer in de keukenmachine of met een staafmixer.
2. Fruit de ui en knoflook in 1 lepel olie in een soeppan. Voeg de bouillon en vermout toe en breng aan de kook.
3. Was de andere komkommer en snijd met een dun- schiller in flinterdunne plakjes. Snijd de andere avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vrucht- vlees uit de schil. Snijd in plakjes.
4. Roer de gepureerde komkommer en avocado door de hete bouillon. Schep de komkommerplakjes en dille erdoor. Snijd de vis in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Doe ze in de soep en verwarm alles nog 1 minuut.
5. Schep de soep in de kommen en leg er de plakjes avocado in. Bestrooi met de tuinkers en druppel er wat olijfolie over.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Video: zo maak je avocado-pesto