Zo houden Renske en Erica Dry January vol

Bewezen: koppels die samen borrelen, zijn gelukkiger

Samen wijnen, wijnen, wijnen is hét geheim van een gelukkige relatie. Dat stellen wetenschappers van de universiteit van Michigan.

Ze baseren zich op een tien jaar(!) durend onderzoek onder meer dan 2700 stellen. Kortom: niet de minste analyse.

‘Een beter huwelijk’

Middels een vragenlijst vulden de koppels in hoeveel ze samen drinken en hoe tevreden ze zijn met hun relatie. Wat blijkt? Bij stelletjes die nooit samen borrelen, vindt de partner die wel af en toe een neut neemt het vervelend dat de ander het niet doet. Met als resultaat dat hij of zij minder gelukkig in de relatie staat. “Hoe dit precies kan, weten we niet”, zegt een van de onderzoekers. “We denken dat het ermee te maken heeft dat koppels die gezamenlijk meer ondernemen in hun vrije tijd, een beter huwelijk hebben.”

Lees ook: Geen grap: in dit Italiaanse stadje stroomt wijn uit de kraan

Even tevreden

Drinken jullie allebei nooit, dan hoef je overigens niet in paniek te schieten: de partners uit relaties waarin beiden de alcohol laten staan, blijken even tevreden met hun relatie als de wel drinkende stellen. De onderzoekers denken dat als je allebei hetzelfde doet, je een sterkere band met elkaar onderhoudt.

Vriendin’s favoriet

Waarom is verliefdheid behalve mooi toch vooral ook vreselijk?Hoe komt het dat gevoelens van lust zo eenzaam maken? Waarom kun je in een relatie door grenzeloos obsessieve jaloezie verteerd worden? Hoe komt iemand zover dat hij zijn geliefde vermoordt terwijl hij wel van hem houdt? Kortom, waarom doet iets moois als liefde zoveel pijn? In Lang leve de liefde kun je er alles over lezen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tip: met ‘De wijn-spijsbijbel’ van Victoria Moore vind je de ultieme wijn bij je gerecht en andersom. Zo smaakt je borrel voortaan nóg beter.

Bron: NU.nl

Marte Kraan