Culinair

Recept voor ice cream taco

Zoete taco’s gevuld met ijs en lekkers, daar worden we blij van! Zo maak je zoete, gekleurde taco’s.

Ingrediënten

(voor zo’n 25 stuks)
• 150 g boter
• 250 g suiker
• 2 eieren
• ½ liter lauw water
• 500 g bloem
• mespunt kaneel

Extra: wafelijzer, kleurstof

Ook lekker: Recept voor citroentiramisu

Aan de slag

1. Klop de boter, suiker en ­eieren romig. Roer er langzaam de overige ingrediënten door tot een glad, niet te dun beslag. Giet het beslag in een paar bakjes.
2. Voeg aan elk bakje wat kleurstof toe. Met rood maak je rode wafels en roze, dan voeg je wat minder kleurstof toe. De bruine taco maak je met wat cacao erbij.
3. Bak de wafels in het ijzer en laat ze afkoelen tussen twee rijstpakken.*
4. Afgekoeld? Vullen maar!

Tip: in de supermarkt vind je bij de bakspullen versieringen als chocoparels. Bij het broodbeleg liggen lekkere versiersels als Schuddebuikjes en vruchtenhagel.

Productie Tessa Klösters Foto Eric van Lokven Styling Cyn Ferdinandus Receptuur en foodstyling Eke Mariën

Probeer ook eens: Recept voor gegrilde perziken met rozenwater-room 

Reageer op dit artikel