Placeholder

Recept voor vega-burger met pesto

Zin in een lekkere, ietwat ongezonde maaltijd op de vrijdag? Maak dan deze heerlijke vega-burgers met pesto. Dat wordt smullen!

Zin in een lekkere, ietwat ongezonde maaltijd op de vrijdag? Maak dan deze heerlijke vega-burgers met pesto. Dat wordt smullen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
2 el olijfolie
4 groenteburgers (koelvers of diepvries Iglo)
4 Italiaanse bollen
4 el pesto alla genovese (Bertolli, AH)
3 tomaten, in plakjes
1 rode paprika, in repen
1 ui, in ringen
50 g rucola

Aan de slag!
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de groentenburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Snijd de Italiaanse bollen open. Neem de burgers uit de pan en houd ze warm. Leg de bollen op het snijvlak in de pan en bak ze snel krokant. Besmeer de onderste helften met de pesto. Leg er de burgers op en maak ze verder af met de tomaat, paprika, ui en rucola. Schep er eventueel nog een beetje pesto op en dek af met de bovenste helft van de bol.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.