tompouce

Aha: dít is de beste manier om een tompouce te eten

Een tompouce is heerlijk voor bij de thee of koffie. Maar ‘m opeten zonder je handen vuil te maken, kan een hele uitdaging zijn. Hoe kun je dit nu het beste doen?

‘Het Instituut’ van BNR/NTR zocht het eerder uit.

Tompouce eten

Voor het programma werden honderd mensen in een voormalige kazerne in Ede opgesloten. Hier kregen zij de opdracht om verschillende experimenten te doen. Eén ervan was uitzoeken hoe je het beste een tompouce kunt eten.

Volgens ‘Het Instituut’ zijn de grootste groep Nederlanders zogenoemde ‘daklichters’. Zij halen eerst het roze of oranje dakje van de tompouce af en eten vervolgens de rest op met de room. Sommigen van hen kiezen ervoor om het dakje voor het laatst te bewaren.

Methodes

Andere manieren om een tompouce te eten zijn prakken en snijden. In dit geval wordt geprobeerd om het gebakje in stukken te snijden of stukken ervan te prikken. Nog een methode is gewoonweg in de tompouce happen.

Sommige mensen kiezen ervoor om de tompouce te splitsen. Zij snijden de room van het gebakje in twee gelijke stukken en eten deze vervolgens op.
Anderen leggen ‘m eerst op de zijkant en snijden het gebakje erna met een mes en vork in stukken.

Ten slotte is er nog een groep mensen die de tompouce volledig uit elkaar halen. Ze lepelen het room ertussen uit en eten ‘m in drie delen op.

Beste manier

Genoeg manieren dus om het gebakje te eten. Maar, wat is nu de allerbeste manier? Dat bleek de omgekeerde daklichter, aldus ‘Het Instituut’. In dit geval wordt eerst het roze dakje van de tompouce gehaald. Dan wordt de rest van het gebakje op dit roze dakje geplaatst, zodat deze zonder geknoei kan worden opgegeten.

Weet je dat ook weer. 😉

Bron: 24Kitchen
Foto: Getty Images