Culinair

Recept voor tulbandcake met vanille en perzik

Niets mis met een gewone cake, maar met een beetje aandacht tover je hem om tot een culinair hoogstandje. Heerlijk en
een feest om naar te kijken!

Voor 12 plakken
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 80-85 minuten

Ingrediënten

• 390 g bloem
• ½ tl bakpoeder
• ½ tl baking soda
• 250 g roomboter (op kamer temperatuur)
• 350 g (kristal) suiker
• 4 eieren (op kamertemperatuur)
• 1 zakje vanille suiker of 1 tl vanille aroma
• 125 g zure room
• 470 g perziken uit blik

Ook lekker: Recept voor watercolour cake

Tip: geen eieren op kamertemperatuur? Leg ze enkele minuten in een schaaltje met warm water.

Aan de slag

1.Verwarm de oven voor op 175ºC en vet een grote tulbandvorm (18/20 cm) in en bestuif met bloem. Laat de perziken uitlekken en dep ze droog en snijd ze in plakjes.
2. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout met een garde door elkaar.
3. Mix in een andere kom de boter en de suiker tot een mengsel, voeg hierna de eieren toe, een voor een en wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat deze is helemaal is opgenomen. Zo krijg je een extra luchtig beslag. Mix het geheel nog 2-3 minuten tot je een egale massa hebt. Voeg vervolgens het vanillearoma en de zure room toe en mix 1-2 minuten Tot slot voeg je al mixend het bloemmengsel toe.
4. Schep wat beslag in de tulbandvorm, daarop een laagje perziken, bedek vervolgens weer met beslag en perziken. Doe dit totdat je beslag op is. Eindig met een laag beslag.
5. Bak de cake in 80-85 minuten gaar. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Tip: maak deze tulbandcake extra feestelijk door er een paar (kunst)bloemen in te steken.

Probeer ook eens: Recept voor cheesecake met witte & pure chocolade

Productie Tessa Klösters Foto’s Lynn van Woudenbergh Styling, receptuur en foodstyling Iris van Woudenbergh

Reageer op dit artikel